* Zaloguj się   * Zarejestruj się


Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
 Temat postu: Pilot do SynScan nie działa - PROŚBA O POMOC!
PostWysłany: Czw Cze 06, 2019 12:16 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Kwi 01, 2019 9:54 pm
Posty: 249
Miejscowość: Kraków
Witam wszystkich,

mam gorącą prośbę o pomoc w kwestii sprzętowej. Zakupiłem kilka miesięcy temu zestaw SynScan GOTO Upgrade Kit do EQ5. Wszystko działało pięknie do wczoraj, ale zauważyłem dziwną rzecz. Po uruchomieniu płyty głównej pilot nie włączał się i nie było możliwości sterowania napędem z pilota (czyli tylko płyta, pilot + zasilanie - testowane na power tanku i z gniazdka). Dopiero podpięcie pilota do komputera przez USB spowodowało, że pilot zaczął reagować i możliwe było sterowanie nim.

To niby nie jest pełna niesprawność, ale jednak ogranicza mnie bo będzie konieczne targanie komputera.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc!

Pozdrawiam,

M. (czyli T, czyli M.)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Pilot do SynScan nie działa - PROŚBA O POMOC!
PostWysłany: Czw Cze 06, 2019 2:28 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Gru 08, 2014 8:16 pm
Posty: 946
A zasilacz jaki masz?

_________________
pozdrawiam
Krzysztof


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Pilot do SynScan nie działa - PROŚBA O POMOC!
PostWysłany: Czw Cze 06, 2019 5:18 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Kwi 01, 2019 9:54 pm
Posty: 249
Miejscowość: Kraków
Z sieci i Power tank omegon


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Pilot do SynScan nie działa - PROŚBA O POMOC!
PostWysłany: Czw Cze 06, 2019 7:10 pm 
Offline

Rejestracja: Nie Sie 06, 2006 11:03 am
Posty: 6550
Miejscowość: Kraków
Cześć.

W razie "W" sklep TPL ma dobrego serwisanta montaży i sprzętu.Polecam kontakt i ewentualną naprawę jak będzie taka potrzeba.Najlepiej dzwonić do sklepu w Warszawie i wszystko ustalić z Panem Aleksandrem Kacz.

Pozdrawiam Krzysztof. :wink:

_________________
INTES MK-RUTTEN DE-LUX 203/2030mm F-10 na HEQ5 Syn Scan , APM ED-APO 6" na CGEM , WO APO 98 FLT ASTREYA na EQ3-2 , Lorneta Fujinon Japan 10X70 FMT-SX i Masa Szkliwa.

Cóż piękniejszego nad niebo , które nas otacza.

Pozdrawiam Krzysztof P. z Krakowa.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Pilot do SynScan nie działa - PROŚBA O POMOC!
PostWysłany: Czw Cze 06, 2019 7:53 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Kwi 01, 2019 9:54 pm
Posty: 249
Miejscowość: Kraków
Właśnie z nim mailuję. Życzyłbym sobie samych takich sprzedawców! Naprawdę chce pomóc i dba o klienta (nie tylko przed sprzedażą, jak wielu innych).


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Pilot do SynScan nie działa - PROŚBA O POMOC!
PostWysłany: Pią Cze 07, 2019 2:09 am 
Offline

Rejestracja: Nie Sie 06, 2006 11:03 am
Posty: 6550
Miejscowość: Kraków
Cześć.

Serwisanta Pana Łukasza znam i z nim rozmawiam i konfrontuję nieraz telefonicznie naprawy.Można na nim polegać , bardzo dobrze zna się na rzeczy i fachowo wykonuje te prace.Ma przede wszystkim pojęcie o sprzęcie i dobrze wie co należy przeprowadzić i zrobić.Od siebie Wszystkim w razie potrzeby Polecam.

Pozdrawiam Krzysztof. :wink:

_________________
INTES MK-RUTTEN DE-LUX 203/2030mm F-10 na HEQ5 Syn Scan , APM ED-APO 6" na CGEM , WO APO 98 FLT ASTREYA na EQ3-2 , Lorneta Fujinon Japan 10X70 FMT-SX i Masa Szkliwa.

Cóż piękniejszego nad niebo , które nas otacza.

Pozdrawiam Krzysztof P. z Krakowa.


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: daniel, maxio oraz 50 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group