Identyczną składnię poleceń jak z tego podlinkowanego tutka podałem kilka postów powyżej. Pod Win10 taka sieć się utworzy ze starym kilkuletnim sterownikiem karty ale po restarcie nie chce startować z basha - ani z autostartu ani z harmonogramu zadań. Tylko wtedy miałoby to sens. Z nowym sterownikiem te komendy się nie uruchamiają wcale. Status karty (przy odpiętym necie) widnieje, jako nie obsługująca hostingu.
Chodzi o ten parametr:
Załącznik:
Soft_AP.jpg [ 295.78 KiB | Obejrzany 339 razy ]
Tutaj jest poprawnie.
Ja jeszcze bardziej byłem zaskoczony ograniczeniami adhoc bo to by wystarczyło do komunikacji z komputerem zdalnym. Nie bardzo rozumiem, po co to sztucznie ograniczać. Może jakąś polityką bezpieczeństwa połączeń sieciowych nowego systemu? Porównywałem opcje tego samego (najnowszego) sterownika - do obu kart sieciowych - pod Win7 i 10. W starszym Windows wszystko gra a w Win10 nie ma. Wycięte rozmyślnie.
No w każdym razie, jak ktoś ma jedno z urządzeń na Win7, to może z niego zrobić adhoc albo AP.
Reszcie zostaje router zewnętrzny, ew. Connectify. Są też pojedyncze PCsticki i tablety z Win7 ale z 4gb ram takiego nie widziałem.
Może któryś z Kolegów zna jakiś inny trick, to niech się podzieli